De stokken van de gebruikte Montepulciano druiven zijn geplant in 1985 in het typerende pergola plantingssysteem van de Abruzzen. De vinificatie periode duurt 7-10 dagen op de schil en overpompen met beluchting, gevolgd door 12 maanden veroudering in cementen tanks.

Dit geeft een robijnrode wijn. Met rood fruit, kersen en rijpe pruim, bes en bosbes. Balsamico en kruidige tonen. Zacht en goed in balans.

NIEUW

Barbaresco 2019 - ROSSELLO

€ 29,95
NIEUW

Barbaresco 2019 - ROSSELLO

€ 29,95

Barbaresco is een van de meest nobele en gewaardeerde wijnen in Italië. De charmante granaatrode kleur met oranje reflecties, het intrigerende en kenmerkende bouquet en de volle smaak, complex en langdurig, maken Barbaresco wijn uniek elegant.

Rossello staat voor vier generaties en bijna 100 jaar passie en ervaring in de productie van klassieke Piemontese wijnen met een sterk territoriaal karakter.

De Fattoi Rosso di Montalcino 2022 is een prachtige, elegante, sappige wijn met volle smaken van rood en zwart fruit. Kruidige tonen en een fijne lange afdronk.

De wijngaarden voor deze wijn liggen op 350m boven zeeniveau, op een zuidelijke helling. De wijnstokken zijn 15 jaar oud. De Sangiovese druiven worden begin oktober geoogst. Na de vergisting in stalen tanks gaat de wijn voor 8 maanden op eikenhouten vaten. Zo'n 3 maanden voor de verkoop wordt de wijn gebotteld.

Deze volle krachtige Chianti Riserva wordt ook door wijnkenner James Suckling met bijna 5 sterren bijzonder gewaardeerd. 

Krachtig fruit, veel kersen en bittere chocolade met hints van sinaasappel. Excellente lange afdronk.

Heerlijk bij biefstuk en kaas.

Het gerenommeerde wijntijdschrift Perswijn schreef in september 2018 over deze wijn "zwoel, confiture, rozen, leer en tabak, vanille, verleiding, romig, mooi gerijpt, vlezig, rijpe tannine". Ze gaven 16,5 punten op een schaal van 20 en dat is dus een ruime 4 sterren wijn.

Het wijnhuis Fattoi is te vinden in het zuidelijke deel van Montalcino, in een van de mooiste valleien en op de kruising van de rivieren Ombrone en Orcia. De Fattoi familie werkt met enthousiasme en professionaliteit aan de productie van hun Brunello en Rosso di Montalcino. De familie voert alle stappen van het wijn maken helemaal handmatig uit. Begin oktober worden de Sangiovese druiven zorgvuldig geselecteerd en geplukt. Na de temperatuur gecontroleerde gisting in stalen tanks krijgt de wijn een vier jaar durende rijping in eiken vaten. Na de botteling rijpt de Brunello nog minstens vier maanden op fles. Het jaar 2018 was klimatologisch verrassend en deed denken aan de jaren negentig. Jaren waarin geweldige wijnen werden geproduceerd waar we vandaag de dag nog steeds van kunnen genieten.

De Brunello 2018 is elegant en harmonieus, met een lange aromatische afdronk. Een volle ronde wijn met delicate tannines.

John Fodera (Tuscan Wines) is lovend over de Brunello 2018 van Fattoi.

Robijn van kleur, heerlijk fris in de neus met aroma’s van kersen, tabak en bloemen. Een wowe wijn met veel rood fruit, specerijen en zachte tannines in de mond. Fantastisch, 92-94 punten.

Ook Raffaele Vecchione (Winescritic.com) is enthousiast met 94 punten.

“Intriguing and very decisive in the glass alternating notes of black prunes, blackberries, peppermint, bergamot and guarana. Full bodied, extremely delicate tannins of fine grain and a graceful finale, decidedly tasty and enjoyable. Better from 2023.”